4 Ponturi pentru achizitia spatiilor industriale

4 Ponturi pentru achizitia spatiilor industriale

Achizitia unui spatiu industrial avantajeaza considerabil activitatea unei companii specializate in productia sau distributia marfurilor, halele si depozitele, cat si platformele betonate ce compun aceste perimetre facilitand manevrarea si pastrarea celor mai sensibile bunuri in conditii optime de siguranta, temperatura, umiditate, etc. Dincolo de exploatarea lor pentru a deservi propriei activitati, ele mai pot fi privite drept active investionale, generand profit prin inchiriere, in special in contextual relocarilor sau initierii de proiecte antreprenoriale in industrie. Va prezentam patru recomandari pentru achizitia de spatii industriale care sa va ofere eficienta in activitate sau pe care sa le valorificati cu success in viitoare tranzactii.

  1. Amplasarea

Halele si depozitele sunt favorizate de o pozitionare in zonele industriale ale Bucurestiului, un argument in fata acestei amplasari fiind dat de interdictia accesului TIR-urilor pe o mare parte a arterelor orasului. In afara acestor zone, spatiile industriale mai pot fi intalnite in localitatile satelit sau de-a lungul drumurilor judetene. Aceasta localizare asigura o deosebita deschidere spre Soseaua de Centura, autostrazile, drumurile judetene, aeroporturi si gari de transport marfar.

Amplasarea

 

 

 

 

  1. Dotarile

Pentru accesul si stationarea TIR-urilor se impune ca anexa o platform betonata cu o suprafata vasta.

Activitatea industriala impune alte cerinte de forta, fiind dotate cu generatoare electrice cu o capacitate de 220 si 450KW. Iluminarea spatiului poate avea loc prin lampi dublu fosforescente.

Interioarele spatiilor industriale prezinta o platforma de beton pentru a rezista socurilor produse de utilaje.

Halele si depozitele se supun reglementarilor standard legate de siguranta impotriva incendiilor, protectii muncii, etc, cat si in unele cazuri normelor ce stabilesc operarea si pastrarea produselor cu circuit special sau a celor chimice si farmaceutice.

Siguranta spatiilor industriale este garantata de accesul controlat, usile automatizate si supravegherea video.

Dotarile

 

 

 

 

 

 

  1. Anexele din spatii de birouri

In mod generic, halele si depozitele cuprind ca anexe spatii de birouri necesare gestionarii activitatii industriale.

Companiile pot fi totodata favorizate de spatii tip showroom, ideale pentru domeniile de activitate in care cercetarea ofertei aduce potentialii client si spre zonele limitrofe ale orasului.

Totodata, spatiile industriale pot fi dotate cu apartamente de serviciu, destinate personalului operativ.

Anexele din spatii de birouri

 

 

 

 

 

 

  1. Necesitatile de suprafata

Atat pentru introducerea utilajelor necesare exploatarii activitatii, cat si pentru descarcarea, incarcarea, depozitarea marfurilor se impune o anumita cuprindere a spatiului. Dincolo de suprafetele ample, manevrarea marfurilor este favorizata de rampele cu o inaltime ce variaza intre 6 si 12m.

Necesitatile de suprafata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *